top of page

Ételfotózás tippek éttermeknek: Milyen fotók működnek leginkább?

Frissítve: 2021. dec. 11.

10 éve foglalkozom ételfotózással, viszont sosem láttam nagyobb igényt a fotózás ezen területére, mint az elmúlt egy hónapban.


Ami történik, dióhéjban: a karantén miatt minden étterem házhozszállításra áll át és óriási igény mutatkozik a piacon a minőségi ételfotósokra.


Nagyon sok étterem keresett meg az elmúlt egy hónapban azzal, hogy sürgősen ételfotókra van szükségük, mert különben bezárhatják a vállalkozásukat.

Ebben a posztban tehát, közzéteszem az elmúlt egy hónap tapasztalatait, méghozzá azt, hogy milyen típusú ételfotók hozzák a legtöbb rendelést a Wolt, Netpincér és Bolt Food szolgáltatásoknál.


Általában az éttermekkel 2 fő kategóriában fotóztunk:


1. Az első a klasszikus ételfotók:

Ebből kétfélét készítettünk ami roppant jól működött:

Az első a fekvő formátum, ami 45 fokban van fotózva, és egy határozott élfényt tartalmaz.

Az élfényre azért van szükség, hogy megadja az ételek csillogását, ezzel egy jelentős "wow" effektet adva a fotónak. Az élfénytől fog csillogni a sajt, valamint annak köszönhető, hogy a húsnak gyönyörűen kijön a textúrája.


Példák:


Ez a fekvő formátum azért működik jól, mert igazodik az applikációk felületéhez. illetve az ételek termékoldalai jellemzően fekvő formátumra lettek tervezve, így ez a felhasználóbarát.