top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

Egy falat Mexikó: Mexkitchen

Frissítve: 2023. márc. 22.

Csodás dolog az online marketing.

Ha az ember hajlandó arra időt és energiát szánni, hogy kicsit képezze magát ezen a területem, akkor valójában nagyon jól tervezhető, mérhető és költséghatékony megoldásokra lelhet az ügyfélszerzésében.


A Mexkitchen-nel történő találkozásunk egy szuper példa arra, hogy ha értéket szeretnél teremteni, és ezt az értéket megfelelően kommunikálod a hirdetéseidben, akkor bizony az online ügyfélszerzés remekül működik.


Mindehhez nincs szükség se kellemetlen hideghívásokra, se print szórólapokra, mindössze stratégiai gondolkodásra, a célcsoportod tűpontos ismeretére, és pár jól targetált funnel-re, ami teszi a dolgát magától és hozza neked az érdeklődőket.

(Mi a jó ég az a funnel? Remek kérdés, a sales funnel gyakorlatilag egy írott terv, ami azt határozza meg, hogy milyen útvonalat jár be a vevőd onnantól, hogy először meglát téged, odáig hogy leüti a vásárlás gombot.)


Nos, azért gondoltam, hogy marketing témájú lesz ennek a posztnak a felvezetése, mert most ezen a területen azt érzem, hogy óriási előrelépés történt a vállalkozásomban.

A 2 hónapja elkezdődött nehéz helyzet egy akkora kihívás elé állított, amiben nem volt más választásom, minthogy a figyelmem 150%-át arra irányítsam, hogy teljesen újratervezzem a marketingemet. Újra gondoltam első körben azt, hogy mit szeretnék eladni. Nyilván, a klasszikus vonalak, mint a céges portré, vagy a rendezvény jelenleg nem mennek, így átálltam kizárólag étel és termékfotózásra. Miután megvolt az irány, újragondoltam az áraimat, a csomagajánlataimat, újradefiniáltam ennek megfelelően a célcsoportjaimat, buyer perszónákat készítettem és kirajzolódott egy tudatos kríziskezelő marketingstratégia a folyamat legvégére.


Hálistennek meglett az eredménye, aminek első hírnöke, első fecskéje a Mexkitchen.

A fotózás egy remek élmény volt, az ételek finomak, és ami ezen a mexikói street food piacon nagyon ritka: megfizethetőek.


Én amikor alkalomadtán betévedek egy mexikói gyorsétterembe, mindig elképedek, hogy mégis miért kerül egy burrito 3000Ft.-ba. Naívan igyekszem feltételezni, hogy ez a végösszeg patika mérlegen ki lett mérve, és bizony az étterem csak így nyereséges, de na, amint látjuk, meg lehet ezt oldani máshogy is.

A Mexkitchen tehát, ár-érték arányban egy szuper hely, csupa szív csapattal, akikkel remek élmény volt dolgozni.


A képek pedig ilyenek lettek:

Ha esetleg szükségetek van egy profi segítségére az ételfotóitok elkészítéséhez, megtekintheted ételfotózással kapcsolatos oldalamat, valamint ajánlatot is kérhetsz tőlem:


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page