top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

A hagyma-csípősön túl: ételfotózás a Hari Kebab-nál

Frissítve: márc. 27.

🌯🥙 "Nálunk a vendég az első. Már az elejétől hittünk a jó minőségű alapanyagban, a jó kajában, illetve abban, hogy ha mosollyal, jókedvvel fordulunk az emberekhez, akkor ebből egy működőképes vállalkozás lesz." - Harsányi Attila (Hari Kebab)


📊 A Jászai Mari tér és a Blaha között 50 kebabos található meg. Ez óriási szám. Hát, úgy éreztem fel van adva a lecke amikor a Hari megkeresett ételfotózással kapcsolatban.


A kebab intézményéről nem volt túl sok pozitív élményem. Az egyetlen forrásom azokból a szombat reggelekből származik, amikor egy masszív éjszakát követően, minden mindegy alapon, reggel fél hatkor a körúton hazafele menet betérek egy ilyen dönereshez. Érkezésem után szőrös izzadt emberek kifogásolható magyar kiejtéssel kérdezik, hogy sétálós vagy itt evős lesz-e, illetve hogy minden is mehet-e bele, majd bruttó 27 másodperc alatt összedobnak nekem egy hideg elázott zöldségből, némi beazonosíthatatlan húsból és egy nagykerben vásárolt pitából valami ételnek látszó dolgot. De hát nem panaszkodom, házhoz mentem a pofonért, alkoholpárlatos lehelletem mellé ez akkor tökéletesen megfelel.


Na, ezt az élményt nehéz lesz felülírni. Viszont, amikor a Hari-hoz az első meetingre bementem jött a meglepetés.

A legelső dolog ami felkeltette a figyelmem az az volt, hogy egy állandó takarítónő sürög-forog a helyen, aki a tálcákat szedi össze, folyamatosan felsöpör, asztalt töröl. Felmerül a kérdés: Melyik kebabosnál láttunk eddig ilyet? Semelyiknél. Itt kezdtem el érezni azt, hogy ez valami más, mint amit eddig láttunk, itt valami többről lesz szó.


Alapvetően szeretek csak simán lenni és figyelni, így leültem és elkezdtem nézni, hogy mi történik.

Egy sütőt vettem észre, ami már jót jelent. 2 perc múlva kiderült, hogy a pitát itt helyben sütik, ahelyett hogy kukazsák méretű zacskókban hoznák a legolcsóbb nagykerből.

Ó mondom, ez egyre jobban tetszik.


Hagyma-csípősnek nyoma sincs, ezzel a kérdéssel nem találkozol (Én személy szerint legszívesebben ezt a két szót így együtt kitöröltetném a magyar nyelvből). Ehelyett szuper szószok vannak, amiből valóban lehet kérni csípőset is, de ez nem az erős pista vízzel higítva című művelet, hanem egy nagyon krémes, nagyon szuper egyveleg, amit nem tudom miből csinálnak, de oltári jó.


Alapanyagok: csak friss, minőségi termelőtől származó összetevőkkel dolgoznak. Gondolnánk, hogy oké, mindenki ezt mondja. Viszont a két szememmel láttam, hogy Attila, a tulajdonos, egy darab megütődött paprika miatt küldte vissza az egész aznapi zöldség szállítmányt. A dolog tehát komolyan van véve.


Árak: az elképesztő az, hogy nem drágább mint egy bármilyen másik streetfood hely a városban, sőt, azt kockáztatnám meg hogy némivel olcsóbb is.


Összegzés: Azért tetszett meg ez a hely nekem, mert nagyon tudom tisztelni ha valaki valamit jól csinál. A Hariban pedig tényleg jól csinálják amit csinálnak. Ha minden kebabos ilyen lenne a városban, akkor a körút kétségtelenül egy jobb hely lenne.



Készítettem egy videós összefoglalót a helyről, első körben tekintsd meg kérlek ezt




Itt pedig az elkészült fotók



Ha esetleg szükségetek van egy profi fotós segítségére az ételfotóitok elkészítéséhez, megtekintheted ételfotózással kapcsolatos oldalamat, valamint ajánlatot is kérhetsz tőlem:

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page