top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

Saját céges fotós – ezért éri meg alkalmazni!

Frissítve: ápr. 29.

Egy cég megítélése szempontjából nagyon nem mindegy, hogy milyen képekkel jelenik meg nyilvánosan – értjük ezalatt a weboldalát, a közösségi média megjelenéseit stb. Üzleti szempontból és munkáltatóként is komolytalannak tűnik egy vállalat, ha rossz minőségű, béna képekkel képviselteti magát, de akkor is, ha olyan képeket szed le a netről, amik illusztrációnak kiválóak, de semmi közük az adott céghez. A vállalkozásod imidzsének azzal teszed a legjobbat, ha saját, profi minőségű fotókkal mutatkozol be mindenhol – de vajon hogyan érdemes ezt megvalósítani?


Kerülj közelebb munkáltatóként!


Manapság, amikor olyan nehéz megfelelő minőségű munkaerőt találni, a cégeknek bizony a pozíciók betöltéséhez is oda kell tenniük magukat. Az employer branding, azaz munkáltatói márkaépítés, a vágyott munkahellyé válás célja, hogy a jövőben a cég vonzza a legkiválóbb munkaerőt. Ehhez azonban nem elég tudni, hogy szuper a vállalat: meg is kell tudni mutatni!


És itt jön képbe egy jó céges fotós, ugyanis ezen a ponton lesz jelentősége, hogy milyen képekkel jelensz meg a weboldalon, a hirdetésekben, a social médiában. Már korábban kifejtettük, hogy miért nem érdemes Stock fotókat használni: más is használhatja ugyanazokat, nálunk kissé életidegennek hatnak, és nem is a cég hangulatát adják vissza. Klasszisokkal vonzóbbá teheted a vállalkozásodat munkahelyként, ha a valódi arcát mutatod meg, és azt az érzést kelted a potenciális pályázókban, hogy „akár Te is dolgozhatnál velünk!”


De számít-e ez annyit, hogy rendszeresen költsünk rá?


Mindenki tudja, miért szereti sok cég házon belül megoldani a fotózást: mert spórolni akar rajta. Laikusként sokan gondolják úgy, hogy végülis nem nagy dolog kattintani párat egy fényképezőgéppel, ha valamelyik kolléga esetleg még hobbiból szokott is fényképezgetni, tökéletes lesz a feladatra. Csakhogy ez nem így van: házon belül ritkán készülnek jó képek.


Aki nem gyakorlott a céges fotózásban, az nem fogja tudni elkapni a legjobb pillanatokat a legjobb beállításokban, nem igazán fogja tudni, mit is szeretne a képekkel megmutatni, és ezt hogyan érheti el. Valószínűleg a minőség sem lesz a legjobb, de még ha az vállalható is, az ilyen képek többnyire teljesen jellegtelenek, semmi hívogató, figyelemfelkeltő pont nincs rajtuk, így a céljukat sem fogják elérni.


A céges fotós nem költség, hanem befektetés


Bár egy nagyobb csomag céges fotózás talán hirtelen költségesnek tűnik, valójában nagyon is kifizetődő: ha könnyebben találsz új munkaerőt, ha vonzóbb lesz a céged a potenciális üzleti partnereknek, akkor nagyon hamar tehetsz szert jelentős pluszbevételre. Erre mondják, hogy gyorsan visszahozza az árát.


Ha még egy szinttel feljebb akarsz lépni, a céged profiljától függően akár érdemes lehet állandó céges fotóst is alkalmaznod. Egy olyan területen, ahol sok a rendezvény, gyakran jelentek meg nyilvánosan, esetleg dinamikusan fejlődtök, sokat szerepeltek a social mediában, akár az is megfontolandó lehet, hogy állandó jelleggel felvegyél valakit a képek készítésére. Így mindig lesznek színvonalas, aktuális, friss fotók a cégről, a munkahelyi életről, amikkel nagyon lendíthetsz az employer brandingen és az üzleti kapcsolataidon egyaránt.


Minden más esetben pedig ott vagyunk például mi, hogy a cégedhez méltó fotókat készítsünk – ha ilyenekre van szükséged, keress minket bizalommal!


Comments


bottom of page