top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

Az olcsó céges fotóssal lesz drága a fotózásotok - avagy miért dolgozzatok profi portréfotóssal?

Frissítve: 2023. dec. 18.

Egy cég leghitelesebb arcai maguk a cég dolgozói, ennek ellenére a legtöbb munkahelyen rejtegetik őket. Ha pedig mégis megmutatják, sokszor nagy hibákat követnek el: a fotók rosszak lesznek, netán el is vesznek a rossz fotós miatt. Ez a cikkem egy fajta segítségnyújtás, hogy a legtöbb hibát el tudjátok kerülni. De kezdjük egy kis bevezetéssel.


Milyen munkáltató vagy?


Hallottad már az employer branding kifejezést? Ha nem, akkor ideje megismerkedned vele, ha pedig igen, de nem szentelsz kiemelt figyelmet a területnek, akkor itt a remek pillanat, hogy ezen változtass!


Egy cég jövője nagymértékben múlik azon, hogy kikkel dolgozik együtt. Az alkalmazottak fogják ugyanis azt a munkát elvégezni, ami a bevételt hozza. Igaz ez azokra, akik a konkrét terméket állítják elő, igaz a marketingesekre, igaz a HR-esekre, akik előbbieket kiválasztják stb. Mindenki, minden szinten hozzáteszi a magáét ahhoz, hogy a vállalkozás működjön és bevételt termeljen. Logikus, hogy minél jobb embereket szerzel meg egy-egy pozícióra, annál jobbak lesznek az eredmények.





És itt jön képbe az employer branding, azaz a munkáltatói márkaépítés. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a cégedről olyan képnek kell megjelennie a köztudatban, ami azt sugallja, jó nálad dolgozni. Így a legjobb szakemberek, legjobb dolgozók maguktól küldik az önéletrajzukat majd neked, aki pedig már ott van, nem akar elmenni máshová – jól hangzik, igaz?


A sikeres employer brandingnek számos eszköze van, de a kulcsot a meglévő alkalmazottaid jelentik. Ha ők jól érzik magukat a cégednél, jó híredet fogják kelteni munkáltatóként – és ez sokkal hitelesebb, mintha Te mondanád azt, hogy nálad a kerítés is kolbászból van.



Hogy jön mindehhez a céges fotózás?


Kanyarodjunk vissza a bejegyzés elejére: a legtöbb munkahely nem igazán mutatja meg a dolgozóit, pedig ők lehetnek a cég leghitelesebb képviselői. Óriási lehetőség van abban, hogy maguk az alkalmazottak legyenek egy vállalkozás arcai, ezzel ugyanis többek közt azt hirdetik, hogy szeretik a munkahelyüket, elégedettek vele – ezért adják hozzá az arcukat.


Sokan azonban az olcsóbb árazás miatt a tapasztalatlanabb fotósokat választják.

Ők azonban nem is sejtik, hogy ez milyen veszélyek rejthet.


Sokszor, a rossz, szakmailag nem megfelelő céges portréfotós választásnál az is megtörténhet, hogy újra kell fotózni a teljes anyagot, a rosszul sikerült képek, véletlen adatvesztés, vagy egyéb hibák miatt. Ezáltal, az olcsóbb fotós választásával sokszor akarva, akaratlanul, több költséget csinálnak maguknak a cégek, mert a javíthatatlan hiba miatt újbóli fotózásra kell költeni.


Az olcsó fotós nem tudja megfelelően managelni a vállalkozását, mert folyamatosan dolgozik, "úszik", ezáltal egy örök mókuskerékben van. Tehát fáradt, kiégett, ezáltal nagyobb eséllyel hibázik is.

A dupla fotózás pedig sokkal de sokkal nagyobb költséggel jár, mint egyszer kifizetni egy tapasztalt profi szakembert.


Plusz, ha közepes minőségű, "szomszéd által készített" fotókat töltesz fel a céges weboldalatokra, akarva akaratlanul is azt sugallod, hogy a szolgáltatásod és a céged is középszerű.

De hát ez nyilván nem így van, neked valójában szupersztár csapatod van, akik szupersztárokhoz méltó fotókat érdemelnek.

A versenytársaid is komolyabban fognak venni, ha szuper céges portréid vannak, mert hát mindannyian tudjuk: a szolgáltatásod / terméked a csapatodtól lesz olyan, amilyen, a csapatod a céged lelke.



céges fotózás


Ha tehát előnyös és megnyerő képeket akarsz a munkatársakról, és el akarod kerülni a plusz költségeket, a profi céges fotózás lesz jó megoldás számodra. Nem mellesleg ezzel is szerezhetsz egy pluszpontot a dolgozóknál: legtöbben örülnek neki, hogy igazán jó képek készülnek róluk!


Mindannyian vizuálisak vagyunk, mutatjuk, hogy mi a különbség, aközött ha amatőrrel, vagy ha profival dolgozol, mondjuk portrék esetében:


céges portréfotózás

profi fotós

profi fotós

Te melyiket választanád a csapatodnak, a bal vagy a jobb oldali verziót?

A bal oldalit te is visszadobnád egyből amint meglátod, ugye?


Na ezeket a macerákat tudod elkerülni, ha profival dolgozol, ezért érdemes a tapasztalt szakembert választani.


A céges fotózások a munkahelyen történnek, tehát semmilyen különösebb szervezésre nincs szükség. Legegyszerűbb, ha egy sima munkanapra szervezed, mikor a többség amúgy is bent van. Nincs szükség külső helyszínre, nem kell megoldani a fuvarokat, hiszen dolgozni egyébként is mindenki jár. A megvilágításról, háttérről mi ott is tudunk gondoskodni, emiatt ne aggódj – nem csak a stúdióban tudunk profi minőségű képeket készíteni.


Ahogy említettük, a munkatársak a cég leghitelesebb arcai, de csak ha megmutatod őket! Céges fotózásért keress minket bizalommal!



bottom of page