Céges fotózás – miért kell ez a cégednek és hogyan készüljetek rá?

Egy cég leghitelesebb arcai maguk a cég dolgozói, ennek ellenére a legtöbb munkahelyen rejtegetik őket. Pedig ennek nem kellene így lennie. Az alkalmazottak akár képviselhetik is a vállalkozásodat, és hidd el, ez felérhet ezer más marketingeszközzel!


Milyen munkáltató vagy?


Hallottad már az employer branding kifejezést? Ha nem, akkor ideje megismerkedned vele, ha pedig igen, de nem szentelsz kiemelt figyelmet a területnek, akkor ez a remek pillanat, hogy ezen változtass!


Egy cég jövője nagymértékben múlik azon, hogy kikkel dolgozik együtt. Az alkalmazottak fogják ugyanis azt a munkát elvégezni, ami a bevételt hozza. Igaz ez azokra, akik a konkrét terméket állítják elő, igaz a marketingesekre, igaz a HR-esekre, akik előbbieket kiválasztják stb. Mindenki, minden szinten hozzáteszi a magáét ahhoz, hogy a vállalkozás működjön és bevételt termeljen. Logikus, hogy minél jobb embereket szerzel meg egy-egy pozícióra, annál jobbak lesznek az eredmények.

És itt jön képbe az employer branding, azaz a munkáltatói márkaépítés. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a cégedről olyan képnek kell megjelennie a köztudatban, ami azt sugallja, jó nálad dolgozni. Így a legjobb szakemberek, legjobb dolgozók maguktól jönnek majd hozzád, aki pedig már ott van, nem akar elmenni máshová – jól hangzik, igaz?


A sikeres employer brandingnek számos eszköze van, de a kulcsot a meglévő alkalmazottaid jelentik. Ha ők jól érzik magukat a cégednél, jó híredet fogják kelteni munkáltatóként – és ez sokkal hitelesebb, mintha Te mondanád azt, hogy nálad a kerítés is kolbászból van.


Hogy jön mindehhez a fotózás?


Kanyarodjunk vissza a bejegyzés elejére: a legtöbb munkahely nem igazán mutatja meg a dolgozóit, pedig ők lehetnek a lehitelesebb képviselői. Óriási lehetőség van abban, hogy maguk az alkalmazottak legyenek egy vállalkozás arcai, ezzel ugyanis többek közt azt hirdetik, hogy szeretik a munkahelyüket, elégedettek vele – ezért adják hozzá az arcukat.

Persze nem mindegy, hogyan is történik mindez. Óva intenénk attól, hogy mindenkitől bekérj egy saját fotót, amit aztán kiteszel a céges honlapra. Ezek a képek ugyanis nem biztos, hogy annyira előnyösek lesznek, mint szeretnéd, és akár az ellenkező hatást is elérheted velük.


Ha előnyös és megnyerő képeket akarsz a munkatársakról, a profi céges fotózás lesz jó megoldás számodra. Nem mellesleg ezzel is szerezhetsz egy pluszpontot a dolgozóknál: legtöbben örülnek neki, hogy igazán jó képek készülnek róluk!


Ahhoz azonban, hogy a képek tényleg minden szempontból jól sikerüljenek, Ti is kelletek. Éppen ezért, adunk egy kis segítséget azzal kapcsolatosan, mit is tehettek a szuper fotók érdekében.

Így készüljetek a céges fotózásra:


  • Amennyire lehet, pihenjétek ki magatokat előtte! Mindenki akkor tudja a lehető legjobb formáját hozni, ha eleget pihent. Tehát, amennyiben lehetséges, ne a céges buli másnapjára szervezd a fotózást, újabb programként, mert a brigád nagy részének jó eséllyel elég megviselt lesz az ábrázata. Igaz, lehet sminkelni, de az sem tüntet el mindent – hidd el, látszik, hogy valaki ki van pihenve vagy nincs.

  • Mindenki több ruhát hozzon magával! A ruhák közül segítünk kiválasztani azt, ami a legelőnyösebb. Mivel céges fotózás lesz, kicsit hivatalosabb megjelenés az ideális, illetve ha van valamilyen egységes viselet (például a cég logójával ellátott ing, blúz), akkor azt javasoljuk viselni, de teljesen semleges darabokban is készülhetnek képek. Érdemes ügyelni arra, hogy a ruhák ne nagyon gyűrődjenek össze, míg megérkeztek!

  • A nők esetében mindig felmerül a smink és a haj kérdése. Azt szoktuk kérni, hogy ha lehet, smink nélkül érkezzenek, a frizurájukat pedig a szokásos módon készítsék el, de mindenképpen frissen mosott hajjal jelenjenek meg! A sminkhez van profi szakemberünk, aki a hölgyek adottságait figyelembe véve nagyon előnyös, de természetes hatású sminket készít, ami minden szempontból jól mutat a képeken. Amennyiben valaki szeretné magának elkészíteni a sminkjét, természetesen azt is lehet, de érdemes tudni, hogy van lehetőség sminkes kezei közé kerülni a képek készítése előtt.

  • Hasonló kérdés a férfiaknál a borotválkozás. Nos, erre a válasz roppant egyszerű: mindenki legyen olyan, mint máskor. Aki mindig frissen borotvált arccal jelenik meg a munkahelyen, az a fotózáskor is tegyen így, de ha általában borostát vagy szakállat visel, az most se változtasson ezen a szokáson. Az arcszőrzet ugyanis annyira meghatározó tud lenni, hogy néhány ember gyakorlatilag felismerhetetlen, ha másképp borotválkozik egy fotózáshoz, mint a mindennapokban.

A céges fotózások a munkahelyen történnek, tehát semmilyen különösebb szervezésre nincs szükség. Legegyszerűbb, ha egy sima munkanapra szervezed, mikor a többség amúgy is bent van. Nincs szükség külső helyszínre, nem kell megoldani a fuvarokat, hiszen dolgozni egyébként is mindenki jár. A megvilágításról, háttérről mi ott is tudunk gondoskodni, emiatt ne aggódj – nem csak a stúdióban tudunk profi minőségű képeket készíteni.


Ahogy említettük, a munkatársak a cég leghitelesebb arcai, de csak ha megmutatod őket! Céges fotózásért keress minket bizalommal!

10 megtekintés

Őzse Attila

1065 Budapest, Révay köz 4.

  • Facebook
  • Instagram

2020

  • Email
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
  • Facebook