top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

Céges portréfotózás másképp: Merj mást csinálni!

Frissítve: ápr. 29.

Nem rég megkeresett Döry Gábor, akivel a Corinthia szállodában dolgoztunk együtt 4 éven keresztül. Ő akkor kommunikációs-igazgató titulussal működött a hotelen belül, mi pedig ugye Árpival, kollégámmal a szálloda ügyes-bajos fotós dolgait csináltuk. Volt ott ételfotózás, céges portréfotózás, rendezvényfotózás, minden amire egy öt csillagos szállodának szüksége lehet.


Tehát, visszakanyarodva a témához, Gábor most az Avocado Agency-t csinálja, felhívott, hogy van egy ügyfele, akinek portréfotózásra van szüksége.

Ingatlan befektetőkről/tanácsadókról lenne szó és nagyon szívesen meghallgatná az elképzeléseimet ezzel kapcsolatban.


A brief röviden ez volt:

"Ati, az OC Investment Solutions-nek megújul a teljes arculata, ezzel kapcsolatban az ingatlan értékesítőkről is új portrékat kell készítenünk. Valami olyan dologra van szükségünk, ami olyan igazán "cápás". Látszódnia kellene a képeken annak, hogy ezek az emberek nem kispályáznak, amolyan igazi nagy halak. Milyen ötleteid lennének ennek képi megvalósítására?"


Kértem egy kis időt, hogy átgondoljam, a dolgot. Volt egy nagyon erős megérzésem, hogy itt most ki kell lépni a keretek közül. Így hát visszahívtam Gábort az alábbi ötletekkel:


1. ötlet:

Mi lenne, ha nagylátószögű objektívet használnánk a fotózás alatt?

Ezzel kapcsolatban azért voltak aggályaim, mert valójában nagyon jónak tartottam az ötletet, de féltem tőle, hogy nem fog tetszeni az ügyfélnek.

A nagylátószög ugyanis nem egy tipikus portré objektív.


2. ötlet:

Mi lenne ha a nagylátószögű objektív mellett, még alulról is fotóznánk őket?

Ezzel a kettővel előidézve egy olyan hatást, mintha az alanyok igazán nagyok lennének a néző számára, így akarva akaratlanul is "cápásodni" fognak a fotók.


Gábor meglepően jól fogadta az elképzeléseimet, így prezentálta is az ügyfélnek.

Meglepő módon, az ügyfél is rajongott az ötletért, amit konkrétan alig hittem el.


Megtörtént a fotózás, ahol az alábbi portrékat készítettük:


Mondanom sem kell, hogy hosszú idő után ez az a projektem, amivel szinte maximálisan elégedett vagyok.


Mi kellett ahhoz, hogy ez ilyen formában megvalósuljon?

- Első körben egy profi ügynökségi háttér. Gábornak hatalmas tapasztalata van a marketingben, ezáltal az ügyfelekkel is profin tud kommunikálni. Ezt az ötletet ő adta el az ügyfélnek, ezáltal ha ő nincs, nem tudtam volna így kiteljesedni. Ezt még egyszer köszönöm neki.

- Második körben pedig az ügyfélnek, az OC Investment Solutions-nek is köszönettel tartozom, hogy egy ilyen merész, formabontó ötletet bevállaltak.

- Harmadik körben pedig én is kellettem hozzá, hogy merjek mást csinálni mint eddig, merjem elmondani az ötleteimet, még akkor is, ha azok szemben mennek a klasszikus iskolákkal.

- Végül, de nem utolsósorban pedig Sánta Grétinek, aki a fotózás alatt, illetve a képek utómunkálatában volt nekem hatalmas segítség. Külön köszönet még Szécsi Gabinak a sminkért, valamint Pirgel Dávidnak a hajért.
A mai sztori tanulsága:

Merj out-of-the-box gondolkodni, és ne akarj mindent egyedül megoldani. A jó dolgok mindig csapatban születnek, vedd magad körül olyan emberekkel, akik a benned rejlő lehetőségeket ki tudják bontakoztatni.


Most pedig írok pár tippet, hogy szerintem hogyan tudod a kreativitásod és a teljesítményed fejleszteni:

  1. Ne az alváson és a pihenésen spórolj. A fáradtság a legnagyobb ellensége az új ötleteknek és a kreatív gondolatoknak. Szándd rá magadra az időt.

  2. Próbáld meg naponta minimum egyszer feltenni a kérdést magadnak: Biztosan jó ez így? Biztosan azt csinálom, amit szeretek? Ha ugyanis nem azt csinálod, amiben jól érzed magad, sosem fogsz olyan dolgokat véghez vinni, amikre büszke lehetsz.

  3. Lásd el magad új impulzusokkal! Ne hallgasd ugyanazokat a zenéket, ne járj folyamatosan ugyanazokra a helyekre. Az új behatások új szemléletmódot, új ötleteket hoznak.

  4. Ne akarj mindent egyedül megoldani, mert nem fogsz tudni. Tudd, hogy miben vagy erős, és azokra építs.

  5. Tisztázd magadban a gyengeségeidet, és légy tudatában mindegyiknek. Próbálj meg olyan embereket gyűjteni magad köré, akik pont abban erősek, amiben te gyenge vagy, ezáltal kítünő csapattársakra lelhetsz.


Ha esetleg szükségetek van egy profi fotós segítségére a céges portréfotóitok elkészítéséhez, megtekintheted céges portréfotózással kapcsolatos oldalamat, valamint ajánlatot is kérhetsz tőlem:

2 Comments


Attila Őzse
Attila Őzse
Nov 14, 2019

Köszi a kedves szavakat! Kattinthatóvá tettem a posztban! :)

Like

Avocado Agency
Avocado Agency
Nov 14, 2019

Köszönöm a közös munkát, a rugalmasságodat, kreativitásodat és a kiváló eredményt! A Képeket itt használtuk fel: www.solutions.oc.hu a Team oldalon találjátok.

Like
bottom of page