top of page

Céges fotózás – így válaszd ki a megfelelő fotóst

Frissítve: 2022. jan. 12.

Nincs rosszabb, mint amikor a megrendelt céges fotózás eredményét látva a kollégák nagy része szörnyülködik. Pedig ez elég gyakran fordul elő, és általában a nem igazán átgondolt fotós kiválasztásának eredménye. A fotóssal ugyanis nagyon könnyű mellényúlni, éppen ezért igen nagy százalékban esnek bele a kliensek ebbe a hibába.

Mindenki lehet fotós – de nem mindenkinek kellene annak lennie


Bizonyára neked is feltűnt, hogy ha elkezdesz fotóst keresni a neten, millió találatot kapsz. Ez azért van, mert rengeteg az önjelölt fotós, a szakma nagyon felhígult, így pedig laikusként igencsak nehéz dolga van annak, aki szeretne tényleg jó szakembert találni. Persze azért nem lehetetlen, de van néhány szempont, amire nem árt odafigyelni, amikor döntést hozol.


Különösen igaz ez a cégek esetében, mert nagyon sokat lehet bukni a rosszul sikerült céges portrékon. És nem csak a fotózás árát. Ezeket a képeket nem tudja a cég felhasználni márkaépítésre, nem kerülnek ki az oldalra, esetleg kiadványokra, a fotózáson résztvevő dolgozók is csalódnak, mert nem azt kapják, amit vártak.


Nézzünk pár példát, amatőrök és profik által készített céges portrékra: