top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

Története mindenkinek van: Klimatechnika.hu

Frissítve: 2023. márc. 28.

Egyre jobban foglalkoztat ez a storytelling nevű jelenség, amely ma egy meglehetősen divatos buzzword az üzleti életben.


Lényegében arról szól, hogy kkv-ként, a marketingednél gondolkodj történetekben, meséld el a saját sztoridat, engedj betekintést "a kulisszák mögé", úgy sokkal nagyobb vevői elköteleződést érhetsz el.

Ennek oka, hogy az emberek imádják a jó történeteket, szeretik látni, mi megy a színfalak mögött. Inspirálja őket, erőt ad nekik, tanulni tudnak belőle.

Nekem nagyon tetszik ez a megközelítés, mivel én magam is szegről-végről "történet-mesélő" vagyok, mert egy fotó is általában valamilyen sztorit mond el.


Na de a lényegre térve, a Klímatechnikával azt találtuk ki, hogy nem kizárólag céges portrékat, és / vagy image képeket készítünk róluk, hanem stratégiában, rendszerben fogunk gondolkodni: egy összefüggő storytelling csomagot fotózunk nekik.


A storytelling fotócsomagoknak az a lényege, hogy egy olyan fotósorozatot készítünk, ami képekben elmeséli az adott vállalkozást. Ha valaki semmi mást nem lát, csak az általam készített 300 fotót, akkor is tudja, értse, hogy az adott cég mivel foglalkozik.

Erről szól egy ilyen csomag, erre törekszem a készítésekor.


Egy storytelling csomagot már az elejétől kezdve úgy építünk fel, hogy minden lényeges részére kitérünk az adott vállalkozásnak, mindent érintünk, amiből lehet egy jó Instagram poszt, egy jó történet.


A Klímatechnikával itt a következőkben gondolkodtunk:

  1. Céges portrék a kollégákról (mert ez mindig kell, az arcok nagyon fontos szereplői bármilyen értékesítésnek, mivel a bizalom kiépítése a cél).

  2. Munka közben készült képek, például amikor a cég kollégái kimennek egy ügyfélhez.

  3. A cég telephelyéről fotók.

  4. A cég gépjármű parkjáról képek, klasszikus céglogóval ellátott fotók. Ezekre is szükség van, azért, hogy szemléltessük, hogy ez egy komoly brand, immáron 15 éve a piacon, akiket ha megkeresel, garantáltan szakértőkre bízod a munkát.


Ebből állt össze egy 350db minőségi fotóból álló sorozat.


Ez a 350db fotó önmagában is megállja a helyét, arra nagyon figyelek ilyenkor, hogy ne adjak át két ugyanolyan szögből készült képet, legyen mindegyik kicsit más és más.


Számtalan módon lehet használni ezeket a képeket:

Blogposztokat lehet írni belőlük, a cég megújuló weboldalába lehet beépíteni, közösségi médiába lehet posztolni, brossúrákra lehet printelni, csak kreativitás kérdése. Gondolj csak bele, ha csak 1-1 darab fotót is posztolnak belőle naponta, akkor is egy évig elég nekik ez a képmennyiség.


Ezzel az ügyfelemnek sokkal de sokkal többet segítettem, mintha kimentem volna, és készítettem volna róluk 12db céges portrét, ugyanabból a szögből.

Ha "csak" céges portrékat fotózunk, valószínűleg utána szükségük lett volna munka-közben készült képekre, majd ezt követően fotókra a gépjárművekről, ami újabb fotózás, plusz idő és költség.


Nagyon szeretem a storytelling alapú fotózásokat, ugyanis úgy érzem, hogy ezzel sokkal de sokkal több értéket tudok adni, mint eddig bármikor.


Tekints meg egy rövid válogatást az elkészült fotókból:




Bízom benne, hogy tetszett ez a kis esettanulmány, ha pedig bármilyen kérdésed van, esetleg a Ti cégeteknek is szüksége van egy jó történetre, írj nekem üzenetet:






bottom of page