top of page
  • Szerző képeAttila Őzse

Mutasd meg, hogyan telnek a céges mindennapok! Delta Informatikai Zrt.

Frissítve: 2023. márc. 22.

Azt gondolom, hogy egy ember akkor tudja hosszútávon is igazán élvezni a munkáját, ha folyamatosan talál benne kihívásokat. Szerencsére én fotósként pont így élem meg a sajátomat. Minden új felkérést izgalommal vállalok el, és kíváncsian várom, mit tudok majd kihozni a helyzetből. Személyes kedvenceim közé tartoznak azok a céges fotózások, melyek során a vállalat mindennapjaiba kell némi betekintést nyújtanom – ezek ugyanis még többéves rutinnal is bőven igényelnek kreativitást.


Céges fotózások: amikor a munkatársak a modellek


Szeretem a munkámban a komplex feladatokat, a céges fotózások pedig pont ilyenek. Pláne, ha nem hivatalos portréfotók készülnek, hanem a munkával töltött hétköznapokat kell megmutatnom. Ez mindenkinek egy különleges helyzet: engem kicsit bevonnak a céges munkafolyamatokba, hogy a képek segítségével visszaadhassam ezek hangulatát, a dolgozók pedig a szokásos feladatok elvégzése közben modellé is válnak. Izgalmas szitu, amiből igazán jó eredmények születhetnek.


Nem profi modellekkel dolgozni szakmailag mindig kihívást jelent – olyan emberekből kell kihozni a maximumot, akik nem mozognak rutinosan a fényképezőgép előtt, sőt, talán kissé szégyenlősek és feszélyezettek is. Ilyen esetekben nagyrészt rajtam múlik, mennyire lesznek jók a fotók, mennyire tudom elérni, hogy az alanyok zavara elszálljon, és végül jól érezzék magukat a fotózás során, az eredmény pedig természetes legyen. Ilyen feladatokkal néztem szembe a Delta Informatikai Zrt. fotózásán, ahol azt kérték, a cég valódi dolgozóiról készítsek képeket, munka közben.


Közvetítsd a valóságot!


Korábban már írtam arról, miért is hasznos, ha egy cég nem Stock fotókat használ a saját weboldalán, illetve a hirdetéseihez: életszagú képek készülnek, amik valóban kifejezik a cég szellemiségét, a munka során uralkodó hangulatot. Sokkal emberközelibbé teszik a vállalatot, hiszen nem beállított „mű” képekkel van telerakva a céges weboldal, vagy egy új álláshirdetés, hanem a valóságot mutatják meg.


A Delta Informatikai Zrt. fotózásának célja az employer branding volt: olyan képet szeretnének festeni magukról munkáltatóként, ami vonzza a munkaerőt. Azaz szeretnének jó szakembereket szerezni hosszútávra, hogy egy hatékony, jó hangulatú csapatban dolgozhassanak, és úgy érezték, ehhez első lépésben magukat kell megmutatniuk. Nem a profizmusra akarták helyezni a hangsúlyt, inkább azt az üzenetet szerették volna közvetíteni, hogy akár Te is lehetsz az új kollégájuk!


Ez a közvetlen közeg nagyon tetszett, amíg velük dolgoztam, és azt gondolom, a képeken is sikerült ezt megjeleníteni – de győződj meg róla magad az alábbi galéria megtekintésével!





Ha Te is kedvet kaptál hasonlóan hangulatos céges fotók készítéséhez, keress bizalommal!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page